Budite vidljivi za sve one koji vas traže

Planirate godišnji odmor, uzimate telefon i u pretraživač kucate: “apartman Pula”. Rezultat pretrage pokazuje 18,000,000 rezultata. Birate treći po redu, gledate slike, cijenu, lokaciju…

Kupujete novi telefon, ponovo u pretraživač kucate: “Samsung Galaxy cijena”, rezultati pretrage se izlistavaju a Vi birate najinteresantnije sa prve ili druge stranice…

Da li Vam ove situacije zvuče poznato? Praktično da ne postoji osoba koja danas ne koristi opcije koje nam nudi savremeni internet. Informacije o robama, uslugama, mape i kontakti nikada nisu bili dostupniji. Pa opet, čak ispod 1% rezultata u pretrazi bude vidljivo potencijalnom kupcu – klijentu.

Ako i Vi imate web stranicu koja stoji zatrpana na 17. strani Google pretrage, vrijeme je da reagujete, jer upravo sada brojni potencijalni kupci pretražuju internet baš za Vašim artiklima/uslugama.


Kampanje koje garantuju vidljivost su:

Google Search Network (GSN) kampanja je koja vašu stranicu postavlja na prvo mjesto rezultata u Google pretrazi. Pomoću nje možemo targetirati samo određeni pol klijenata, određenu lokaciju na kojima kupci/klijenti žive, doba dana u koje pretražuju i još mnogo više. Pametne kampanje kombinuju brojne elemente oglasa (tekst, slika, link) te one najuspješnije prikazuju u pretrazi i na taj način povećavaju mogućnost da će link ka vašem sajtu biti viđen.

Google Display Network (GDN) kampanja se realizuje putem banera, odnosno Responsive Display Ads oglasa koji u sebi sadrže slike, video, tekst i ostale elemente, koje zatim algoritam kombinuje i prikazuje potencijalnim kupcima. Važno je napomenuti da se oglasi ovog tipa ne prikazuju stihijski i na pamet, već se prema unaprijed zadanim kriterijumima oglasi prikazuju osobama koje su recimo, već posjećivale web stranice sličnog tipa ili osobama koje su u prošlosti koristile isti ili sličan tip usluga/proizvoda. Ovako se osigurava da će zadani budžet biti optimalno potrošen a reklama doći do osoba za koje je najizglednije da će kupiti/naručiti proizvod/uslugu koju promovišemo.